СтруктураSurreal Template ImageШколи по математика

 

Към Обединен детски комплекс повече от 20 години съществува школа по математика. В нея по оригинални програми се подготвят деца с подчертан интерес към математиката за олимпиади, конкурси и състезания. През дългия период на съществуване нейните възпитаници са завоювали призови места в Зимни математически състезания, Национални математически турнири  „Черноризец Храбър” и „Акад. Кирил Попов”, Национални математически състезания „Хитър Петър", „Вергил Крумов”, „Иван Салабашев”. Доказателство за високия професионализъм  са и златните и сребърни медали на участниците в школата по математика в международните състезания в Индонезия, Хонг Конг, Х и ХІ Балканиади по математика за ученици до 15,5 години.
Като признание за високите резултати през 2005 година школата стана носител на престижната „Награда на Шумен” в раздел ученическа формация.
Заниманията се водят един път седмично в удобно за децата време, като се обхващат възрастови групи от 3 до 12 клас. Базата, която предлага Обединен детски комплекс, се състои от съвременно обзаведен кабинет с богата база от математическа литература – сборници, списания, учебни помагала.