Представиха шуменски дърворезби на изложбата в Министерството на образованието и науката – град София.

Учениците от школа „Дърворезба“ към ЦПЛР – ОДК „Анастас Стоянов“ – Шумен, с ръководител Ангел Минчев, представиха своите уникални дърворезби на изложбата в Министерството на образованието и науката – град София.

Събитието, посветено на 18 годишнината на школата се състоя в дните от 22.02. до 24.02.23 г., във фоайета „Ротонда“ на 4 и 5 етаж.

Това е трето гостуване на школата в Министерството на образованието и науката.

Школа “Дърворезба” е създадена през 2005 г., а младите таланти в нея са сътворили над 2000 творби и са печелили редица национални и международни награди.

„Всеки, който разгледа тази изложба, ще си спомни за българските възрожденски къщи, за нашите красиви олтари и иконостаси“, каза при откриването й заместник -министърът на образованието и науката д-р Мария Гайдарова. Благодарение на екипа в ОДК – Шумен и отдадените учители успяваме да пренесем възрожденския дух, да ценим и пазим художественото ни наследство, допълни тя. Д-р Гайдарова изрази своята признателност към учителя на младите таланти – Ангел Минчев, който вдъхновява децата вече 18 години. А на учениците пожела да творят, да пазят българските традиции и да ги предават напред във времето“.